Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 5fe7e8
Foto: Ger Jansens
Foto's Muziek

Quinte, 13 jaar, wint The Kids Voice

Geldrop - De acht finalisten van The Kids Voice gaven allemaal een geweldig optreden op zaterdag 27 oktober in Centrum Hofdael. De jury koos op het eind van de avond Quinte Voorzaat als winnares met haar nummer 'the A team' van Ed Sheeran. Tweede werd Gosia Piotrowska met 'Fightsong' en derde werd Romy Franz met 'Set Fire to the rain'. The Kids Voice werd georganiseerd door de stichting Au3 Smits Music die de kinderen vanaf de zomervakantie heeft gecoacht.

Redacteur: Olga Maria Berger
Fotograaf: Ger Jansens

Plezier in muziek
Een beetje last van zenuwen hadden sommige kinderen wel, maar de avond werd gekenmerkt door het plezier waarmee de kinderen op het podium stonden. "Wat vooral opvalt is de hoge kwaliteit", zegt Ad Verhappen, voorzitter van de jury. "De moeilijkheidsgraad van 'the A team' dat Quinte zong, de manier waarop ze contact zocht met het publiek en haar mooie stem hebben haar laten winnen." De andere juryleden waren Rubin Willemsen, zanger van de band Smash en Eva Onstenk-Van Ammelrooy, communicatie Centrum Hofdael. "Dat Quinte ging winnen, daar waren we het alle drie over eens", zegt Rubin. Dat de 8-jarige Gosia tweede werd, was ook een eenstemmig besluit. "Daarna werd het moeilijker, maar Romy heeft een prachtige stem en daarmee werd ze derde", vertelt Eva. De drie finalisten wonnen behalve een beker een optreden op Koningsdag 2019 en een optreden tijdens het evenement Pride dat volgende zomer weer gehouden wordt. De andere finalisten en ook de halve finalisten mogen op beide evenementen optreden als groep. "Ook tussen de halve finalisten zitten geweldige stemmen", zegt Ad.

Muzikale avond
De finalenummers, zes solonummers en twee duetten, werden afgewisseld met samenzang van de finalisten, de halve finalisten en een duet van Audrey Smits met Rita van der Werf. De dansgroep 'Be for Real' van sportcentrum Hennes, gaf een spetterend optreden en pianist Jasper van der Veerdonk begeleidde niet alleen de groepsnummers, maar speelde ook op indrukwekkende wijze een nummer uit Frozen. De presentatie werd gedaan door Ton van Happen die iedere finalist interviewde. Quinte zong op het eind van de avond het winnende nummer nog een keer. "Heel gaaf dat ik gewonnen heb", zegt ze. "Ik heb heel veel geoefend." Ze gaat gewoon door met haar opleiding banketbakker aan de Rooi Pannen in Eindhoven.

Stichting Au3 Smits Music
Vanaf de zomervakantie hebben Audrey Smits en Rita van der Werf iedere zaterdag op vrijwillige basis met de deelnemende kinderen geoefend. "Het is heel gaaf om het verschil te zien toen ze voor het eerst kwamen en hoe ze nu op het podium durven te staan", zegt Audrey. "Ik ben heel blij dat ze zoveel plezier in het hele traject hebben gehad, want daar gaat het om met muziek, dat er plezier aan beleefd wordt." Dat Quinte talent heeft wordt door Audrey nog eens bevestigd. "Je hoeft maar tegen haar te zeggen dat ze meer contact met het publiek moet zoeken en dan doet ze het ook."

Kerstkoor
Op 15 december laat de stichting Au3 Smits Music weer van zich horen. Iedereen, jong en oud, kan deelnemen aan een optreden met het kerstkoor dat nog gevormd gaat worden.

Meer informatie is verkrijgbaar via www.audreysmits.com

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>