Logo mooigeldropmierlo.nl
Glasvezel in buitengebied Geldrop-Mierlo  | Fotonummer: ee772c
Glasvezel in buitengebied Geldrop-Mierlo (Foto: Ingezonden)
Gemeente Geldrop-Mierlo

Gemeente Geldrop-Mierlo ondertekent convenant met Glasvezel buitenaf

Geldrop-Mierlo - Goed nieuws voor de inwoners en ondernemers van het buitengebied van de gemeente Geldrop-Mierlo. Glasvezel buitenaf start in januari 2019 met de glasvezelcampagne 'Glasvezel buitenaf' in deze gemeenten. Als 50% van de inwoners en de bedrijven in het buitengebied meedoet, zal Glasvezel buitenaf ook de aanleg van glasvezel realiseren. Op 31 oktober heeft wethouder Hans van de Laar het convenant met Glasvezel buitenaf ondertekend.

Volgens wethouder Hans van de Laar een belangrijke stap voor het buitengebied van Geldrop-Mierlo. Met de aanleg van glasvezel in het buitengebied wordt de digitale bereikbaarheid sterk verbeterd. Inwoners en bedrijven profiteren van de vele voordelen zoals snel en betrouwbaar internet, flexwerken, dataopslag in the cloud, tv on demand en de vele andere digitale diensten die beschikbaar komen. 

50% van het buitengebied moet meedoen
Met de ondertekening van het convenant is ook het startsein gegeven voor de campagne 'Glasvezel van buitenaf'.

Informatieavonden
Glasvezel buitenaf kiest ervoor inwoners en (recreatie)ondernemers persoonlijk op een informatieavond te informeren. Alle bewoners en ondernemers ontvangen hiervoor een uitnodiging per post. "Wij vinden het belangrijk om te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen," vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf.

Over Glasvezel buitenaf
Glasvezel buiten heeft inmiddels 35 glasvezelcampagnes succesvol afgerond. Dit betekent dat 115.000 adressen de mogelijkheid hebben om over te stappen op glasvezel. Glasvezel buitenaf is in diverse gemeenten druk met de aanleg, onder andere in de provincies Brabant, Overijssel, Gelderland, Utrecht.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>