Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: eedf4d
Foto: Ingezonden
Muziek

Herfstconcert door de Seniorenblaaskapel Geldrop

Geldrop - Het Senioren Blaaskapel geeft op zondag 4 november weer haar jaarlijks najaar-concert. Zoals gebruikelijk vindt dit najaar-concert plaats in activiteitencentrum De Dreef aan de Willen Barentszweg 69 in Geldrop, aanvang 14.30 tot 16.30 uur.

De Senioren Blaaskapel Geldrop, aanvankelijk begonnen als bejaarden blaaskapel, is alweer 45 jaar actief op muzikaal gebied in Geldrop. Met een uitgebreid repertoire, weet deze blaaskapel de nodige sfeer te scheppen en is deze in staat om, voor elk wat wils, voor de juiste stemming te zorgen. Wekelijks wordt intensief gerepeteerd om de polka, wals, beguine of mars onder controle te krijgen. De kapel is doorlopend bezig om nieuwe muziekstukken in te studeren, afgestemd op de doelgroep: de veelal wat oudere liefhebber van echte blaasmuziek. Muziek uit alle windstreken passeert hierbij de revue.

De Senioren Blaaskapel wil graag dit uitgebreide repertoire delen met het publiek. Tijdens het Herfstconcert is er muziek te horen van Johann Strauss tot stukken uit het repertoire van Andre Rieu, en van James Last en Frans Bauer en alles er tussenin.

De kapel staat sinds kort onder leiding van Pieter Bukkems, een waardige opvolger van de te vroeg overleden Jef Bakermans.

De kapel maakt nog wel steeds gebruik van de arrangementen van Jef Bakermans. Deze staan er borg voor dat deze stukken ook voor de oudere muziekliefhebber steeds herkenbaar zijn. De kapel beschikt over een fraai tenue en ook de instrumenten zijn op orde. Een blaaskapel zonder zorgen ware het niet dat de leeftijd van de muzikanten parten kan gaan spelen. Aanvulling van nieuwe krachten, om het aantal muzikanten van 25 spelende muzikanten op orde te houden, is dan ook gewenst. Gedacht wordt hierbij aan instrumenten als alt-saxofoon, bas en klarinet. Enige muzikale ervaring is wel gewenst en het mogen zowel dames als heren zijn. Nadere informatie bij de secretari, via telefoon 040- 2857242.

Als de dagen weer korter worden, de blaadjes weer gaan vallen, is dit een uitstekend gelegenheid voor een gezellige muziekmiddag. Zondag 4 november is weer zo'n gelegenheid om voor de trouwe donateurskring en andere belangstellenden kennis te nemen van het bijgestelde repertoire. Iedereen die de blaasmuziek een warm hart toekent, is van harte welkom. De toegang is zoals gebruikelijk weer gratis

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>