Logo mooigeldropmierlo.nl
50plus voetbal UDC’18 Eindhoven tegen RKSVG Gerwen  | Fotonummer: 47614a
50plus voetbal UDC’18 Eindhoven tegen RKSVG Gerwen (Foto: Ingezonden)
Verenigingen

Mini-toernooi 50plus-voetbal 6 tegen 6

Geldrop – Op sportpark de Kievit bij SV Braakhuizen wordt zaterdag 10 november om 15.00 uur een mini-toernooi 50plus gehouden. Deelnemende teams zijn RKSVG (Gerwen), UDC'18 (combinatie Unitas/DBS,) Orion (NEC) en SV Braakhuizen (Geldrop)

Enkele verenigingen in de regio zijn vanaf februari bezig om het 50plus-voetbal onder de aandacht te brengen. Daar is een belangrijke reden voor: Er stromen steeds meer voetballers op jongere leeftijd door van het senioren- naar het veteranenvoetbal. Sinds een paar jaar kan men al op 30-jarige leeftijd overstappen van de senioren, die meestal op zondag hun wedstrijden afwerken, naar de op zaterdag voetballende veteranen. Om uiteenlopende redenen heeft dat de voorkeur bij een groot aantal jonge veteranen. De snelheidsverschillen, die hierdoor op het veld ontstaan, zijn voor de oudere veteranen vaak een reden om te stoppen met voetballen.

Tussen het veteranenvoetbal en het voor 60plussers opgestarte walking football is er daardoor een gat ontstaan voor deze 'oudere' veteranen. Bij de KNVB heeft men dit verschijnsel ook waargenomen en daarom wil men het 50plus-voetbal promoten, teneinde de oudere veteranen voor het voetballen te behouden. Deze groep veteranen blijven meestal wel binnen de vereniging actief als bestuurslid, leider of trainer, maar aan zelf spelen komen ze om eerdergenoemde redenen niet meer toe. Ter informatie; walking football wordt op een doordeweekse dag, meestal in de ochtend gespeeld door mensen die gepensioneerd zijn.

Bij het 50plus-voetbal is naar een aantal voetbalvarianten gekeken, waaronder het zaalvoetbal. 50plus-voetbal wordt gespeeld met een doelman en vijf veldspelers, de afmetingen van het veld bedragen 40 x 30 meter, het doel is 5 x 2 meter, er is een halve cirkel voor het doel en de minimumleeftijd is 50 jaar. Er zijn al een aantal onderlinge wedstrijden en zelfs een toernooitje gespeeld. De mensen, die hieraan deelnamen, waren zeer positief en enthousiast. Het uiteindelijke doel is, om in deze regio op zaterdagmiddag een onderlinge competitie te gaan spelen.

Indien je als vereniging of speler geïnteresseerd bent, kom dan eens kijken en misschien doe je in de toekomst mee met het 50plus-voetbal. Het eerstvolgende toernooi wordt 10 november gespeeld bij SV Braakhuizen, aanvang 15.00 uur.

Voor informatie of inlichtingen, neem contact op met 040-2843747 (Peter Hanssen) of 06-51131475 (Rien Kluitmans).

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>