Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 552b53
Foto: Ingezonden
Verenigingen

SV Braakhuizen verliest in tumultueuze wedstrijd van Welhelmina 08

Weert/Geldrop – SV Braakhuizen is er Weert niet in geslaagd Wilhelmina 08 op de eerste nederlaag te trakteren en verloor met 2-1 niet geheel onterecht, gezien het spelbeeld.

Slechte start
SV Braakhuizen startte niet goed en kwam al na drie minuten op achterstand toen doelman Youri van Tilburg zich verkeek op een hoge bal en de bal in het doel zag rollen, een zeldzaam foutje van de doelman. Het duurde een minuut of twintig voordat de roodzwarten beter voor de dag kwamen en scoorden na een mooie steekpass van Anthony de Haan op Shentley Matilda, die beheerst afrondde. Wilhelmina 08 bleef de gevaarlijkste ploeg en kort voor rust kwam SV Braakhuizen nog een paar goed weg, ruststand 1-1.

Aandringend Wilhelmina 08
Direct na het beginsignaal liet Wilhelmina 08 duidelijk zien wat de bedoelingen was en zette SV Braakhuizen met grote regelmaat vast op eigen helft. SV Braakhuizen had steeds meer moeite om zich staande te houden en moest dan ook in de 61e minuut capituleren toen Wilhelmina 08 op een 2-1 voorsprong kwam, deze voorsprong hing al wat langer in de lucht en was ook verdiend.

Hoe jammer was het dat de wedstrijd in de eindfase ontspoorde omdat enkele spelers van beide clubs een aantal domme acties uithaalden. Het resulteerde in een terechte rode kaart voor SV Braakhuizen, terwijl de scheidsrechter de absoluut rode kaart voor Wilhelmina 08 vergat uit te delen. Nadat de gemoederen bedaard waren, stond er nog steeds de 2-1 stand op het scorebord in het voordeel van Wilhelmina 08, dit werd tevens de eindstand.

Zonde dat een wedstrijd die sportief verliep ontspoorde in de slotfase absoluut geen reclame voor het amateurvoetbal. De competitie wordt voor de roodzwarten op 18 november hervat met een thuiswedstrijd tegen RPC.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>