Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 24372b
Foto: Ingezonden
Activiteiten

Erwtensoepactie voor Lombok

Geldrop - De jaarlijkse Erwtensoepactie vindt op zaterdag 17 november, van 14.00 – 19.00 uur, plaats in het Kruispunt, Slachthuisstraat 22, Geldrop. De toegang is gratis.

De commissie ZWO van de protestantse gemeente Geldrop/Mierlo zet zich met de jaarlijkse erwtensoepactie in het Kruispunt in voor kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Dit jaar gaat de opbrengst opnieuw naar de Stichting Anak-Anak Lombok Timur voor de bouw van noodwoningen na de recente aardbevingen in het dorp Labuan Pandan.

De stichting Anak-Anak Lombok Timur (kinderen van Oost Lombok) ondersteunt het dorp al acht jaar op het gebied van huisvesting, onderwijs, medische zorg en hygiëne. Dit doet men met hulp van familie, vrienden, buren, collega's en een grote groep (andere) sponsoren. Door het jaar heen organiseren zij met zijn allen allerlei activiteiten en sponsoracties, zoals deelname aan de Dam tot Dam Loop, (Kerst)markten en collectes om voor dit goede doel geld in te zamelen.

Sinds 2010 is er veel gerealiseerd in Labuan Pandan op het gebied van huisvesting, scholing, medische ondersteuning en hygiëne. Helaas is Lombok deze zomer getroffen door een enorme ramp. Sinds 29 juli zijn er vijf ernstige aardbevingen geweest. Bij de laatste beving is ook Labuan Pandan getroffen. Driekwart van de huizen ligt plat of is dusdanig beschadigd, dat men er niet meer in kan wonen. Meer dan 3000 mensen in het dorp zijn dakloos. Vanuit de Stichting hebben ze met uw bijdragen noodhulp kunnen bieden (voedsel, water, tentdoek, dekens, medicijnen).

De opbrengst van de erwtensoepactie gaat gebruikt worden om noodwoningen te bouwen. Dit zijn huizen van 3,5 bij 3,5 meter op palen, met triplex wanden en een platen dak. In zo'n huis kan één gezin weer droog wonen. Het bouwen van zo'n noodwoning kost € 225,00 per huis.

Tijdens de actie op zaterdag 17 november zijn er, behalve erwtensoep (met appel/mandarijn en brood), ook pannenkoeken en salades verkrijgbaar zijn. De heerlijke erwtensoep wordt, net als voorgaande jaren, gratis ter beschikking gesteld door het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop, waarvoor hartelijke dank. De sfeer wordt verhoogd door livemuziek van de Rainbow Singers.

Het traditionele 'Rad van avontuur' draait met aantrekkelijke prijzen, die veelal beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand). Cadeaus van de cadeautafel worden verkocht. Een boekenmarkt en koopjesmarkt zijn natuurlijk weer aanwezig. Ook dit jaar zijn er weer allerlei homemade producten zoals jam, vruchtensaus, gelei, sap etc. te koop. En natuurlijk de zelfgemaakte nestkastjes, vogelvoederhuisjes, mezenklompen en andere leuke hebbedingetjes voor Sinterklaas en Kerst.

De organisatie hoopt u weer te ontmoeten op zaterdag 17 november. Voor nadere informatie over de stichting Anak Anak Lombok Timur, kunt u terecht op www.anak-anak-lombok-timur.nl, Raborekeningnummer NL67 RABO 0121 3340 15.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>