Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: ca5ecc
Foto: Ingezonden

Doenja en Neota stelen de show

Mierlo - De Zonnebloem afdeling Mierlo organiseert per jaar ongeveer 6/7 gezamenlijke bijeenkomsten voor haar gasten en vrijwilligers. Deze bijeenkomsten zijn een belangrijk onderdeel van het werk van de Zonnebloem. Daarnaast vinden er tientallen, zo niet honderden huisbezoeken per jaar plaats. Het maakt voor vele gasten de Zonnebloem meer dan de moeite waard.

Afgelopen week werd de gezamenlijke bijeenkomst van gasten en vrijwilligers ingevuld met een optreden van 2 Mierlose dansgroepen, te weten Doenja en Neota.

Doenja:
Doenja verraste de vele gasten en vrijwilligers met een programma van dansen uit Europa en Israël. Hoewel het gezelschap al jaren niet meer in het openbaar optreedt stond het optreden als een huis. Prachtige dansen op mooie muziek waren een lust voor het oog. Het optreden van Doenja werd van extra glans voorzien door de prachtige kostuums die werden gedragen. Speciaal voor dit optreden waren alle registers nog eens open getrokken. Daarnaast was de toelichting bij de dansen, door mevrouw Phia Jongstra, helder en zeer informatief.

Dimitry Mosa
Een extra en bijzonder optreden in dit dansprogramma was gepland voor Dimitry Mosa. Dimitry is een jongeman uit Oekraine die al jaren in Nederland woont en werkt. Hij is muzikaal geschoold in de Oekraïne. Dimitry vertolkte deze middag prachtige liederen uit zijn geboorteland en ook uit Rusland. Zijn prachtige stem vulde de Vliegert geheel, het was muisstil. Men genoot met volle teugen. Bij zijn prachtige stem bleek Dimitry ook nog te beschikken over het vermogen de accordeon fabelachtig te bespelen. Deze prachtige combinatie van stem en accordeon was heerlijk om te zien en te ervaren bij de laatste dans van Doenja in haar programma. Diomitry en Doenja maakte er een muzikaal dans/zang spektakel van. Een lust voor oog en oor. Het was niet voor niks dat een lang en dankbaar applaus hun deel was. Meerdere keren werd uitgesproken dat het jammer is dat Doenja niet meer optreedt.

Neota
Je zou zeggen dat na het prachtige optreden van Doenja er geen ruimte meer zou zijn voor nog iets nieuws. Maar dan heb je het mis. Want amper waren de dansers van Doenja vertrokken of de dansvloer werd in beslag genomen door de lieve jonge dansertjes van Neota. Er kwam een brok nieuwe energie vrij in de zaal. De aanwezige gasten van de Zonnebloem gingen er nog eens extra voor zitten. Een half uur lang zagen ze een optreden van Neota in verschillende groepjes van ongeveer 7 personen. Sprankelend, vrolijk, uitdagend, eigentijds, speels en enthousiast. Het was een genot om te zien. Een beter slot aan deze mooie dansmiddag hadden de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem zich niet kunnen wensen.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>