Logo mooigeldropmierlo.nl
Achter v.l.n.r. Mendy Boeijen en Stephanie van Besouw, voorte rij v.l.n.r. Brian Jeuken, Joost Wassink en Mark van de Veerdonk  | Fotonummer: b856c3
Achter v.l.n.r. Mendy Boeijen en Stephanie van Besouw, voorte rij v.l.n.r. Brian Jeuken, Joost Wassink en Mark van de Veerdonk (Foto: Ingezonden)
Verenigingen

BC Geldrop 8 neemt voorschot op titel

Geldrop – Een onvervalste topper in de vijfde divisie van de landelijke badmintoncompetitie stond afgelopen weekend op het programma. Team 8 van BC Geldrop nam het in eigen huis op tegen het vierde team van BC Gilze. Beide teams waren tot afgelopen weekend ongeslagen, dus de winnaar zou goede zaken kunnen doen.

BC Geldrop, actief gecoached door de trainers Rick Steuten en Frans van Besouw, ging prima van start door beide dubbelspelen te winnen. De heren Mark van de Veerdonk en Brian Jeuken kwamen knap terug van een achterstand in de tweede set en wisten deze in de verlenging te winnen. Na winst in de eerste set betekende dit het eerste punt voor Geldrop. De dames Mendy Boeijen en Stephanie van Besouw maakten het minder spannend en wonnen hun solide partij vrij ruim in twee sets.

BC Gilze beschikt over spelers die sterk zijn in het enkelspel en dat bleek bij de vier enkelspelen. In drie van deze partijen moest een derde beslissende set gespeeld worden. Joost Wassink won in zijn enkelspel de eerste set vrij eenvoudig, verloor de tweede in de verlenging en vervolgens de derde set met vier punten verschil. Zo ver liet Brian het niet komen; hij won eenvoudig in twee sets.

Stephanie begon wat stroefjes aan haar wedstrijd en ze verloor de eerste set. Na een aantal waardevolle tips van de coach trok ze vervolgens de twee volgende sets naar zich toe. Ook Mendy speelde een zware partij. Ze begon goed en won de eerste set, maar haar tegenstander bleef vechten en won uiteindelijk de derde set nipt met twee punten verschil.

Geldrop beschikt over sterke gemengd dubbelspelers en dat bleek bij de afsluitende twee partijen. Mendy en Joost wonnen relatief eenvoudig in twee sets. Mark en Stephanie hoefden zich zelfs wat minder in te spannen. Bij een 17-4 voorsprong voor Geldrop in de eerste set gaf de tegenstander geblesseerd op, waardoor Geldrop het zesde punt scoorde. Met deze 6-2 overwinning neemt Geldrop de koppositie over van Gilze en gezien deze wedstrijd zou dit wel eens tot het eind van de competitie zo kunnen blijven.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>