Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 97b082
Foto: Vivianne van Bijsterveld
Evenementen

Heeren van Mierlo verzorgen dank dag voor kanjers in de zorg

Mierlo - De Heeren van Mierlo verzorgden zondag 4 november een verrassingsdag voor mantelzorgers. Zo'n kleine honderd mensen werden uitgenodigd om zich om 14.00 uur in 't Patronaat aan de Heer van Scherpenzeelweg te melden.

Redacteur: Vivianne van Bijsterveld

Mantelzorgers uit Mierlo verzamelden zich op het plein tussen de Heilige Sint Luciakerk en 't Patronaat. Zij werden verwelkomd door Blaasband Simpel Zat. De Heeren van Mierlo nodigden vervolgens de mensen uit om samen met hen te komen feesten in 't Patronaat.

Mierloos 'goed doel'
Een verrassingsdag. Een welverdiende, volgens Jean-François Prinsen, voorzitter van de Heeren van Mierlo. "We proberen eens per twee jaar iets te organiseren, een activiteit of evenement, om geld te genereren voor een Mierloos 'goed doel'. Op 2 september hielden we 'Hap, Trap en Snap', een fietstocht door Mierlo langs verschillende restaurants. Met de opbrengst van deze gezellige middag kunnen we vandaag deze verwendag realiseren."

In het zonnetje
De Heeren van Mierlo hebben ervoor gekozen om mantelzorgers in de breedste zin des woords in het zonnetje te zetten. "Mensen die zorgen voor hun zieke partner, of die vrijwilligerswerk doen in het Hof van Bethanië, of bijvoorbeeld helpen bij de Zonnebloem of de EHBO-vereniging." Zo'n kleine honderd mensen gingen in op de uitnodiging. Na een kopje koffie of thee met gebak, heette burgemeester Link de gasten welkom. "Wat fijn dat ik u hier mag begroeten en mag toespreken op deze mantelzorg vrijwilligersdag", begon de burgemeester zijn verhaal. "U bent onze kanjer in de zorg, want u zorgt vrijwillig voor andere mensen die dit heel hard nodig hebben."

Verwarmt, beschut en beveiligt
De burgemeester vertelde dat het woord mantelzorg bedacht is in 1972 door een arts genaamd Johannes Hattinga-Verschure. "Hij zei: 'de zorg voor iedereen uit de groep is als een mantel, die verwarmt, beschut en beveiligt'." Ook deed het woord mantelzorg de burgemeester denken aan Sint Maarten. "Maarten, oftewel Martinus van Tours, sneed zijn mantel aan stukken om een arme man te beschutten. Elkaar omhullen met de mantel der liefde, dat is mantelzorg."

Quiz
De gasten genoten met volle teugen van de verwen dag. Tijdens een ludieke quiz streden de teams met klinkende namens zoals 'De Tortelduifjes', 'De Klussers', en 'Wai witte nie alles', tegen elkaar. De Heeren van Mierlo zorgden intussen voor een natje en een droogje, allen uniform gekleed in spijkerbroek en witte blouse – voorzien van Heeren van Mierlo logo.

Steentje bijdragen
Ria Smulders, vrijwilligster bij de EHBO, had geen idee wat haar te wachten stond, maar vertelde dat ze enorm geniet. "Ik ben blij dat ik op de uitnodiging ben ingegaan!" Schoonzussen Marij en Pia Lammers, beide vrijwilligster bij de Zonnebloem, zaten in het winnende team. "Iedereen in ons team heeft zijn steentje bijgedragen." Zij wonnen met de hele groep een kookworkshop bij Mathieu Basemans van Kookstudio Bastronomie.

Stamppottenbuffet
Na de uitreiking van de hoofdprijs werden de mantelzorgers door de Heeren van Mierlo uitgenodigd om aan te schuiven aan een overheerlijk stamppottenbuffet. Tegen 20.00 uur werd de verwen dag afgesloten, maar eerst kreeg cabaretier Marlon Kicken de lachers op zijn hand. Na nog een kopje koffie en een borreltje vertrokken de mantelzorgers huiswaarts. Heeren van Mierlo: bedankt!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>