Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 20490a
Foto: Michael Graste
Algemeen

Luka van Ulden finalist landelijke modellen competitie

Amsterdam/Geldrop - Het was een spannende strijd in de Beurs van Berlage te Amsterdam op zaterdag 3 november. De 16 finalisten, acht jongens, waaronder Luka van Ulden uit Geldrop, en acht meisjes liepen de finale van de Elite modellen wedstrijd. Landelijk hadden duizenden modellen zich opgegeven en Luka was een van de acht jongens die mochten deelnemen aan de finale. Als een volleerd model liep hij over de catwalk in Amsterdam. De eerste prijs kreeg hij niet en andere prijzen werden niet uitgereikt.

Redacteur: Olga Maria Berger

N
ooit over nagedacht
Luka is 17 jaar en zit op het Augustinianum in 5 VWO. Hij speelt basketbal in de 1e klasse in Eindhoven. Dat hij model wilde worden, daar had hij tot een paar maanden terug nooit over nagedacht. Toch hadden mensen wel eens tegen hem gezegd dat hij het eens moest proberen. Toen hij een advertentie zag voor een casting door Elite Nederland, schreef hij zich in. Er volgde een regionale casting en hij ging door naar de halve finale die op zaterdag 6 oktober werd gehouden. "Acht jongens en acht meisjes gingen door naar de finale", vertelt Luka. "Ik had niet gedacht dat ik kans zou maken, maar ik was erbij."

Catwalk
Na de halve finale ging Luka naar een bootcamp georganiseerd door Elite. Daar kreeg hij een workout, werd voorgelicht over gezond leven en leerde om met de sociale media om te gaan. Een coach gaf hem tips hoe hij over de catwalk moest lopen. Tijdens de finale moest hij drie keer over de catwalk lopen in drie verschillende outfits. Hij werd dus drie keer opnieuw gestyled. "Make-up wordt bij jongens niet veel gebruikt." Gedurende de show van een uur was hij 20 minuten te zien. "Helaas heb ik niet gewonnen en verder was er ook geen tweede of derde plaats, maar het was een ongelofelijke ervaring. Ik heb er geen spijt van." Op een groot scherm werden tijdens de show foto's van hem getoond. "Dat vond ik echt gaaf om te doen, die fotoshoot voor de finale."

Internationaal
De winnaars van de finale, een jongen en een meisje, krijgen een contract bij het modellenbureau Elite Amsterdam. Bovendien mogen de winnaars meedoen met de internationale modellenwedstrijd van Elite Models. Daar sturen 40 landen hun winnaars naar toe. "Het wil niet zeggen dat ik geen modellencontract krijg nu ik niet gewonnen heb", zegt Luka. "In de Beurs van Berlage zaten veel bekende influencers en de pers was aanwezig." Er kan dus alsnog een contract komen voor degenen die niet eerste werden. "Daarom moet iedereen die er wel eens over denkt om model te worden, het zeker proberen. Je weet nooit. Het is in ieder geval een geweldige ervaring."

Psychologie
Luka is van plan om psychologie te gaan studeren als hij is geslaagd voor zijn VWO. "Bij Elite vinden ze het belangrijk dat mensen hun school afmaken en als ik ga studeren is het modellenwerk misschien te combineren met de studie. In de weekenden kan ik best shows doen."

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>