Logo mooigeldropmierlo.nl
Finalisten derde Mierlose Dorps Quiz  | Fotonummer: 2fd64b
Finalisten derde Mierlose Dorps Quiz (Foto: Toon van den Eijnden)
Evenementen

Team 'Omdat 't gezellig is' winnaar derde Mierlose Dorps Quiz

Mierlo – Met 29 punten verschil op nummer twee heeft het team 'Omdat 't gezellig is' de derde Mierlose Dorps Quiz gewonnen. Zij kregen op zaterdag 3 november, uit handen van de organisatie, een cheque van € 500,00 overhandigd. Het winnende team gaat het gewonnen bedrag besteden aan hun eigen vereniging, Scouting Mierlo. Het team MTV eindigde op de tweede plaats.

Redacteur: Emmy Grit

Genieten
Ruim 1100 feestvierders waren naar de, tot feestzaal omgetoverde, veilinghal gekomen voor de feestavond waar de winnaar bekend werd gemaakt. De presentatie van de feestavond was in handen van Erik van der Linden en Eric Eijsermans. De live band Q5 bracht, net als DJ W3SS, de sfeer er goed in. Jong en oud genoot van de muziek en waagden af en toe een dansje. De handen gingen regelmatig de lucht in.

Mierle skonste Durp
Aan het begin van de avond werd de winnaar bekend gemaakt van de opdracht 'maak een nieuwe dorpslied'. Van de 83 teams hadden 71 teams op tijd een lied ingezongen, gemonteerd en ingestuurd. 'The Wizards' won deze opdracht met 'Mierle skonste Durp'.

Bekendmaking finalisten
Eindelijk was daar 'het moment suprême'. Nadat beide presentatoren Eric en Erik het podium betraden, wisten de feestvierders dat de bekendmaking ging beginnen. De organisatie had ervoor gekozen om de nummers 83 tot en met nummer 6 op een projectiescherm één voor één zichtbaar te maken. Af en toe een teleurstellende aaahh, maar ook veel applaus door teams die blij waren met hun prestatie.

Goede doelen
Van de laatste overgebleven vijf teams werden de teamcaptains op het podium gevraagd om hun prijs in ontvangst te nemen. Het team 'De (k)wizzerts' eindigde op de vijfde plaats en ontving een waardecheque van € 100,00 die zij gaan overhandigen aan de rolstoelwandelaars van Huize Bethanië. De vierde plek was voor 'Een voor allen, allen voor een'. Zij gaan € 100,00 overhandigen aan het Ronald Mc Donaldhuis in Veldhoven. De derde plaats was voor 'Snelheidsduivels'. Een cheque ter waarde van € 300,00 wordt overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Gat in de lucht
Na de bekendmaking van de eerste prijs sprong de teamcaptain van 'Omdat 't gezellig is' een gat in de lucht. Een cheque ter waarde van € 500,00 wordt besteed aan hun eigen Scouting Mierlo. 'MTV' werd deze dorpsquiz tweede en gaat het gewonnen bedrag, € 400,00, besteden aan de jeugd van de eigen tennisvereniging.

Afscheid
Tijdens deze feestavond werd bekendgemaakt dat Bas Damen en Hans Klink hebben besloten om na drie jaar te stoppen met de organisatie van de Mierlose Dorps Quiz. Zij werden voor hun geweldige bijdrage door de medebestuursleden in het zonnetje gezet. De organisatie gaat op zoek naar twee nieuwe enthousiaste organisatoren. De flyers met de vacature is onder de feestvierders uitgereikt. Mocht je interesse hebben in een bestuursfunctie, dan kun je je aanmelden via info@mierlosedorpsquiz.nl

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>