Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 128fa4
Foto: Ingezonden
Carnaval

Carnavalsseizoen 2018 - 2019 losgebarsten Jeugd Carnavals Verenging De Stillekes viert 55 jarig bestaan

Mierlo – Het aankomende carnavalsseizoen wordt een speciaal seizoen voor Jeugd Carnavals Vereniging De Stillekes; zij vieren dit jaar hun 55-jarig jubileum. Begonnen als vriendengroep en uitgegroeid tot een zelfstandige en onafhankelijke Jeugd Carnavals Vereniging.

Redacteur: Emmy Grit

Steeltjes van de kers
De 55-jarige vereniging is begonnen als 'Carnavalsvereniging De Fuik'. Een hechte groep vrienden, in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, wilde graag carnaval vieren. "We wisten niet waar we moesten beginnen", geeft Roland Janssen aan. Roland was de eerste Jeugdprins van deze nieuwe vereniging. "Later bleek de naam van de vereniging geen juiste keuze te zijn", blikt Roland terug. "Mierlo is een kersendorp en dat moest terugkomen in de naam van de vereniging. Zo is de naam 'De Stillekes' geboren, 'de steeltjes van de kers'.

Prins Chocomel
"Er is veel veranderd de afgelopen jaren, maar gelukkig zijn er ook nog veel overeenkomsten", blikt Roland terug. In de beginjaren mocht de jeugd nog gewoon alcohol drinken, nu drinkt de jeugd tot 18 jaar alleen frisdrank. "Behalve de eerste Prins. Ik werd Prins Chocomel genoemd. Geen bier, geen fris, maar gewoon een glas chocomelk", lacht Roland. "Met of zonder alcohol, de sfeer is er niet minder om; ook lol, zonder alcohol!", aldus Frank. "Een grote overeenkomst is de passie, de vriendschap en de solidariteit tussen de jongeren bij de vereniging. De basis is nog steeds hetzelfde en dat al 55 jaar lang!" Een feestje maken doe je tenslotte samen.

Afscheid en bekendmaking
De vereniging kijkt met veel plezier terug op de afgelopen 55 jaar, maar kijkt met nog meer plezier naar het nieuwe seizoen. Op zaterdag 8 december neemt de vereniging afscheid van Prins Roel (van Aerle) d'n Urste en zijn Adjudant Sam. Op deze avond wordt tevens de jubileumprins of -prinses onthuld. "We zijn er trots op dat de eerste Jeugdprins aanwezig is tijdens deze bekendmaking", vertelt Frank. Maar er zullen meer oud-Stillekes Prinsen aanwezig zijn, die in loop der jaren doorgestroomd zijn naar de 'volwassen' verenigingen. Zondag 16 december, wordt de Prinsenreceptie aangeboden aan de nieuwe prins/ prinses, waar natuurlijk vele carnavalsverenigingen voor uitgenodigd worden.

Toekomst
De jeugd leert carnaval vieren bij 'de leukste carnavalsvereniging van Mierlo'. De Stillekes hoopt nieuwe leden te verwelkomen in hun jubileumjaar. Op dit moment bestaat De Stillekes uit 30 jeugdige raadsleden, dansgarde, bestuur en vrijwilligers en heeft 'een raad van 7'. "We willen natuurlijk graag een raad van 11. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich bij de vereniging aanmelden en kunnen dan meteen alle feestelijkheden die bij het jubileum horen van dichtbij meemaken. Wat is er nu mooier om carnaval te vieren bij een vereniging die 55 jaar bestaat!"

Crowdfunding
Speciaal voor dit jubileumjaar wordt een crowdfunding opgezet. "Wij willen dit jaar groots uitpakken. Daarom vragen wij carnavalliefhebbers en iedereen die zich betrokken voelt bij De Stillekes om een gift te doneren via de 'button' op www.stillekes.com. Het is ook mogelijk om tijdens één van onze activiteiten een bijdrage te doen in de daarvoor bestemde spaarpot. De jeugd krijgt er echt iets moois voor terug", aldus Frank.

Jubileumreceptie
Jeugd Carnavals Vereniging De Stillekes laat het jubileum niet ongemerkt voorbijgaan en houdt zondag 13 januari 2019 een jubileumreceptie in hun residentie 'Loesje', gelegen aan de Vesperstraat 51 in Mierlo. De receptie begint om 14.00 uur. Voor deze receptie zijn alle oud-prinsen, -leden, -bestuursleden, -vrijwilligers, de huidige leden en iedereen die De Stillekes een warm hart toedraagt, van harte uitgenodigd. "Zet deze datum maar alvast in je agenda!" Het beloofd een middag te worden vol jeugdsentiment en ophalen van goede herinneringen aan 55 jaar jeugd carnaval in Mierlo.

Als je de Stillekes Facebook pagina liked, of de vernieuwde website regelmatig bezoekt, blijf je vanzelf op de hoogte van alle festiviteiten. Voor meer informatie, het aanmelden van een nieuw lid (raad óf dansgarde) kun je een mail sturen naar: stillekesmierlo@gmail.com.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>