Logo mooigeldropmierlo.nl
V.l.n.r.: Geert Stoef, Antoon Sloots, Frans Stravers, Margot Klaren, Martin Boerman, Wim Cuijten, Bart Aarts  | Fotonummer: 2929d6
V.l.n.r.: Geert Stoef, Antoon Sloots, Frans Stravers, Margot Klaren, Martin Boerman, Wim Cuijten, Bart Aarts (Foto: Ingezonden)
Dorps Quiz

87 teams nemen deel aan 2e Geldropse Dorpsquiz

Redacteur: Emmy Grit

Geldrop – De 87 mappen voor de Geldropse Dorpsquiz staan klaar om zaterdag 17 november uitgedeeld te worden aan de teamcaptains. Om 18.30 uur begint de tweede dorpsquiz. Als de opdrachtmappen in verenigingsgebouw De Vlerken aan de taemcaptains zijn uitgedeeld, mogen ze de zaal verlaten en zich bij het 'thuisfront' voegen zodat er aan de opdrachten begonnen kan worden.


Laatste controle
"De laatste punten zijn de afgelopen weken op de bekende 'I' gezet", geeft voorzitter Frans Stravers aan. De mappen zien er spik en span uit, de opdrachten zijn nog een keer gecheckt en het tijdschema is nog een keer doorgelopen. Aan het zevenkoppige bestuur zal het niet liggen om er een mooie avond van te maken.

Opdrachten
Geert Stoef, Antoon Sloots, Frans Stravers, Margot Klaren, Martin Boerman, Wim Cuijten en Bart Aarts kijken met veel vertrouwen naar zaterdag 17 november uit. "We zijn al ruim een half jaar met de quiz bezig. De teams hebben gedurende deze tijd de nodige punten bij elkaar kunnen verdienen." Zo was er een opdracht waar het antwoord 'Chronischevermoeidheidssyndroom' gevonden moest worden, moest er een kettingbrief van kranten gemaakt worden en was er een verrassingsopdracht. "De voorsprong die hiermee gepakt is, is geen garantie voor de overwinning van de quiz", aldus Frans. "Aan iedere vraag of opdracht worden punten toegekend, dus er is nog van alles mogelijk."

Van alles wat
Op zaterdag 17 november zitten veel teams achter hun computer of op hun telefoon om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en worden op verschillende locaties opdrachten uitgevoerd. "We hebben een goede mix gemaakt van opdrachten", aldus Frans. "Zo zou je team er ook uit moeten zien; een mix van verschillende leeftijden en verschillende interesses, maar ook iemand die graag knutselt, iemand die sportief is en iemand die graag bakt. Tijdens deze quiz is er voor ieder wat wils."

Aanwijzingen
Gedurende de afgelopen maanden zijn al veel aanwijzingen weggegeven door de organisatie. De deelnemers hebben deze antwoorden op verschillende plekken kunnen vinden. "Door deze aanwijzingen, is het mogelijk om die ene opdracht heel gemakkelijk uit te voeren", vertelt Frans. "Kolonel Mustard heeft security clearance Alpha."

Tipje van de sluier
Zoals al vele malen aangegeven wordt gemotoriseerd verkeer niet toegestaan. "Het vervoer op deze avond is uitsluitend op de fiets", aldus de organisatie. "Zorg de komende dagen dat je fiets tip top in orde is. Goede verlichting, juiste bandenspanning, zadel op de juiste hoogte afgesteld en geen slagen in je wiel. "Een goede fiets die aan alle eisen voldoet, kan doorslaggevend zijn", sluit Frans af met een lach.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>