Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 91d295
Foto: Ingezonden
Algemeen

Nieuwe borden in Losloopgebied voor honden

Geldrop - In het losloopgebied in de bossen bij de Coevering, de Coeveringseheide, worden maandag 19 november nieuwe borden geplaatst. Dit gebeurt op initiatief van enkele hondenbezitters en -gebruikers van dit losloopgebied.

De reden hiervan is dat er de laatste tijd steeds meer incidenten voorkomen. Incidenten die worden veroorzaakt door agressieve honden of honden die niet goed met elkaar kunnen omgaan. Soms hebben hondenbezitters hun honden niet goed onder controle en daardoor is er een aantal bijtincidenten geweest. Het gevolg is dat sommige mensen niet meer met plezier (of helemaal niet meer) naar dit losloopgebied gaan, terwijl dit speciaal daarvoor bedoeld is.

Heel erg jammer, want het stuk achter de flats in de Coevering is een gebied waar je door prachtige natuur kunt wandelen en fietsen. Afwisselende naald- en loofbomen en de mooie heide maken het tot een geliefd wandelgebied. Het is ook een plek waar tussen mensen en honden vriendschappen zijn ontstaan en waar ontzettend gezellig gespeeld wordt door de honden.

Om dit te behouden – en weer terug te winnen - zijn de initiatiefnemers Max, Fred, Cary en Nelleke met een aantal mensen een initiatief gestart en hebben zij contact gezocht met de gemeente. Samen hebben ze bedacht om extra borden te plaatsen bij de ingangen. Misschien komt er dan een discussie op gang en hopelijk kunnen ze elkaar weer gaan aanspreken op hun gedrag. Een losloopgebied voor honden wil overigens niet zeggen dat honden altijd mogen loslopen. Ook de Schotse Hooglanders die daar af en toe lopen willen graag rustig grazen zonder dat honden hen lastigvallen.

Onthulling
De initiatiefnemers nodigen u uit om samen met hun de nieuwe borden op maandag 19 november om 12.00 uur onder het genot van een kopje koffie te onthullen. Er is dan ook iemand aanwezig die u tips kan geven over het gedrag van honden. U bent welkom bij de koffiebar van Wietje aan het einde van het rolstoelpad. "Als we allemaal een beetje rekening met elkaar houden en als u een hond die nogal fel kan reageren even vasthoudt, kan iedereen weer ontspannen genieten van ons mooie natuurgebied!", geven de vier initiatiefnemers aan.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>