Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 9e0b93
Foto: Ingezonden
Scholen

Schrijfster Esther Walraven en wethouder Van Otterdijk te gast op Dommeldalschool

Geldrop –De groepen 6, 6/7, 7/8 en 8 van de Dommeldalschool in Geldrop hebben maandag 5 november bezoek gehad van schrijfster Esther Walraven. Esther is naast schrijfster ook wetenschapper op de open universiteit in Heerlen.

Vanuit haar vakgebied heeft ze drie kinderboeken geschreven met allerlei leuke weetjes en feitjes gebaseerd op de wetenschap. In de klas heeft Esther verteld over haar boeken en heeft ze er ook een klein stukje uit voorgelezen. De kennis van de kinderen werd daarna getest met een quiz. Klopt het dat je hersenen stroom maken? En wat zit er nu eigenlijk in je hoofd: zaagsel of schors? Bij sommige vragen wisten de kinderen meteen het juiste antwoord en soms werd er iets langer over nagedacht. Het was leuk om het enthousiasme bij de kinderen te zien en er werden goede vragen gesteld. Na afloop kreeg iedereen een kaart en een boekenlegger als herinnering aan de gastles.

Week van het respect
Donderdag 8 november heeft groep 8 les gehad van wethouder Rob van Otterdijk. De les stond in het teken van de week van het respect. Tijdens de gastles is er veel gepraat over respect. Wat is dit nu eigenlijk en hoe voelt het als je dit niet krijgt? Naast gesprekken gingen de kinderen ook zelf aan de slag. In tweetallen hebben ze een woordweb gemaakt over respect.

Ook hebben ze een oefening gedaan waarbij ze elkaars spiegel waren. In de powerpoint stonden foto's waarbij de kinderen moesten aangeven of ze het bij respect of juist bij geen respect vonden passen. De les werd afgesloten met het maken van standbeelden waarbij de kinderen een situatie moesten uitbeelden waarbij er wel of juist geen respect werd getoond en hebben deze situatie nagespeeld.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>