Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 70c19c
Foto: Ingezonden
Scholen

Projectweek Voeding bij Kindcentrum de Vlinder

Geldrop - Kindcentrum De Vlinder stond afgelopen week in het teken van voeding. Dit schooljaar heeft het Kindcentrum het certificaat 'Gezonde School' ontvangen voor het thema voeding. Iedere dag krijgen de kinderen gratis een stuk fruit/groente. De fruitschaal is dagelijks vers gevuld voor alle groepen.

Nieuw dit jaar is de projectweek voeding. Tijdens deze week geven de leerkrachten elke dag een smaakles. De kinderen leren dat alle zintuigen belangrijk zijn voor smaak. Ze proeven minder bekende fruitsoorten, zoals mango, kumquat en ugli. Ook leren ze diverse soorten bewerkt fruit te herkennen, zoals bananenchips en tropisch vruchtensap. In alle groepen weten de kinderen dat je ook proeft door te ruiken, horen, voelen en kijken. De schijf van vijf stond centraal in deze week, want dit zijn de belangrijkste punten voor gezonde voeding.

Op woensdag 7 november hebben alle kinderen van het Kindcentrum gezellig ontbeten. In de groep hadden de leerkrachten de tafeltjes gedekt met ontbijt in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. Alles was er; broodjes, brood, beleg, melk, thee, yoghurt, cruesli, komkommer en appeltjes. De kinderen brachten zelf de drie b's mee; bord, bestek en beker. Door met iedereen gezellig te ontbijten leren de kinderen dat ontbijten belangrijk is voor je gezondheid en een goede start van de dag. Groep 8 sloot de projectweek af door een gezellig multicultureel diner in de groep. Iedereen had een gerecht gemaakt van hun eigen cultuur. Veel nieuwe gerechten werden er geproefd en wat was het allemaal lekker!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>