Logo mooigeldropmierlo.nl
Foto ter illustratie  | Fotonummer: 8cc7f6
Foto ter illustratie (Foto: Ingezonden)
Politiek

Geldrop-Mierlo wil ruimer kinderpardon

Geldrop-Mierlo - De gemeenteraad van Geldrop-Mierlo wil verruiming van het kinderpardon. Een motie hierover van GroenLinks is maandagavond door een meerderheid van de raad aangenomen.

Redacteur: Martin de Bruijne

Moties rond het kinderpardon zijn inmiddels in zo'n honderd gemeenten aan de orde geweest. Volgens Eliane Bourassin van GroenLinks is het noodzakelijk dat het kabinet de procedure van het kinderpardon versoepelt. Dat ouders onvoldoende mee zouden werken aan vertrek naar land van herkomst mag de kinderen niet aangerekend worden.

"Kinderen worden nu gestraft voor het gedrag van hun ouders", aldus Bourassin. Kinderen die vijf jaar als minderjarige in Nederland zijn, zijn hier geworteld. "Het is voor in de gemeenschap gewortelde kinderen van groot belang dat zij hier mogen blijven, omdat het thuis van deze kinderen in Nederland ligt", stelt Bourassin.

Wethouder Peter Looijmans noemde de motie sympathiek en wil het standpunt van Geldrop-Mierlo overbrengen aan de landelijke overheid. Niet alle fracties steunden de motie. VVD en DPM stemden tegen. Het CDA was verdeeld, alleen Irene Neele-Janssen steunde de motie over verruiming van het kinderpardon.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>