Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 740cea
Foto: Ingrid Machiels
Algemeen

Sophie verdient een zakcentje met haar kattenopvang

Mierlo - Ga je binnenkort op vakantie of een weekendje weg? Wil je de buren of je familie niet lastigvallen om voor de poes te zorgen? Geen probleem, want de dertienjarige Sophie Janssen uit Mierlo past graag op je kat(ten).

Redacteur: Vivianne van Bijsterveld
Fotograaf: Ingrid Machiels

Sophie heeft geen zin om vakken te vullen in de supermarkt of om krantjes rond te brengen. Ze vindt het saai en zwaar werk. Zij heeft liever een leuk bijbaantje. Bijvoorbeeld iets met dieren. Zodoende startte ze haar eigen 'kattenopvang'. Sophie was twaalf jaar en had regelmatig tijd over, vertelt ze. Huiswerk af, kamer opgeruimd. Wat te doen? "Ik dacht, weet je wat, ik ga iets leuks verzinnen om mezelf bezig te houden. Het liefst iets met dieren, want daar ben ik dol op."

Oppas
Ze paste al regelmatig op de katten van de buren. "Als zij een weekendje weggaan, dan mag ik op hun twee katten Abbey en Cleo passen. Hartstikke lieve beesten!" Sophie geeft ze in afwezigheid van hun baasjes te eten, verschoont het kattentoilet en het allerbelangrijkste: ze knuffelt de katten. "Dat vind ik nog het leukste om te doen!" Haar eigen kat heet Floris. "Een Britse korthaar en een heel erg lieve kater. Wanneer ik 's avonds voor de televisie kruip, dan zit hij klaar om bij me op schoot te springen. Hij houdt van aandacht en daarom geeft hij veel kopjes."

Facebook
De stap naar een kattenopvang 'bedrijfje' was zo gemaakt. Sophie maakte een eigen Facebookpagina aan, genaamd Kattenoppas Sophie Brandevoort, en begon met adverteren. "Mensen reageren via deze Facebookpagina en ik leg hen uit wat het kost en wat ik allemaal voor hen en hun dier kan betekenen." Ze merkt dat via mond op mondreclame de 'klanten' haar weten te vinden. "Het is natuurlijk spannend om aan een vreemde je huissleutel uit handen te geven. Daarom kom ik me altijd even voorstellen, zodat ze weten wie er op hun dieren gaat passen en de katten mij ook een keer hebben 'ontmoet'."

Vergoeding
Sophie vraag 2,50 euro per dag per kat. Vijftig eurocent daarvan schenkt Sophie aan een goed doel; de Dierenambulance. Ook maakt Sophie sleutelhangers van vilt. "Uiltjes, katjes en hondjes. Een deel van de opbrengst daarvan gaat ook naar de Dierenambulance. Het voelt nu eenmaal goed om aan iets goeds bij te dragen." Inmiddels heeft Sophie al € 44,00 opgehaald en aan de Dierenambulance Helmond geschonken. "Zij waren heel erg blij met de gift."

Karakter
Deze zomer heeft ze onder andere opgepast op poes Gijs, Pitchu en Dior. "Het grappige is dat iedere kat zijn of haar eigen karaktertje heeft. De één is heel nieuwsgierig, de ander een grote knuffelkont, en soms is een kat best wel angstig. Gelukkig wennen dieren heel snel aan mij."

Spaarrekening
Het geld wat ze voor zover heeft verdiend, staat nog steeds op haar spaarrekening. "Ik zou niet weten wat ik ervoor zou moeten kopen. Weet je, ik vind het vooral erg leuk om voor katten te zorgen. Ik heb de leukste bijbaan die er maar is!"

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>