Logo mooigeldropmierlo.nl
Wethouder Looijmans samen met mascotte Phoxy en de jongens van Braakhuizen United  | Fotonummer: c5c2b2
Wethouder Looijmans samen met mascotte Phoxy en de jongens van Braakhuizen United (Foto: Harold van Lieshout)
Braakhuizen United

Voetballers Braakhuizen United onthulden graffiti op sporthal De Kievit

Geldrop - Geholpen door de mascotte Phoxy van PSV, hebben dinsdag 13 november de jeugdige voetballers van Braakhuizen-United een vijftal schermen weggeschoven bij de zijgevel van sporthal De Kievit. Daarmee werd het graffiti-kunstwerk onthuld dat aangebracht is in het kader van het vijftigjarig bestaan van dat gebouw.

Redacteur: Wil van der Velden

Maatschappelijk betrokken
"We vonden dat De Kievit wat onopvallend gelegen was. Daarom hebben we voor dit kunstwerk besloten", verklaart Harold van Lieshout gebiedsregisseur van de gemeente Geldrop. De voetballers hebben ook opdrachten om iets voor de maatschappij te doen. Zo waren ze te hulp bij het zorgcentrum De Akert en in speeltuin De Viking. Bij het spuitwerk was een deel van het werk voor het oudste team van Braakhuizen United. "Die jongens hadden het wel zwaar. Ze hebben de hele dag in de regen gewerkt", vertelt Harold. De voetballers maakten de achtergrond blauw. Een kunstenaar maakte het werk verder af.

Onthulling graffiti
"Ik ben wethouder voor welzijn, maatschappij en sport. Dat komt in de vorm van deze voetballers mooi samen", stelde wethouder Looijmans in zijn toespraak bij de onthulling van het kunstwerk. De jongens van Braakhuizen United die de graffiti onthulden, vormen de vierde lichting voetballers de PSV foundation en de LEVgroep die de voetballers van groep 7 en 8 begeleiden. Dit jaar zijn het voornamelijk kinderen van groep 7 van basisschool De Vlinder die het gele shirt en witte broek aan mochten trekken voor Braakhuizen United.

Project unitedclubs"Ik vind het leuk om mee te mogen doen. Ik speelde al bij de voetbalclub Braakhuizen op het veld, maar in de zaal wilde ik ook wel eens proberen", vertelt Emre Nakci. "We gaan niet alleen voetballen maar ook andere leuke dingen doen", vult hij aan. Het project van de unitedclubs is al op meerdere plaatsen in de regio; in de wijken Mensfort, Bennekel en Woensel West in Eindhoven. Die teams deden mee in het toernooi dat voor bij gelegenheid van de onthulling in de sporthal werd gehouden.

Structuur bieden
"In de teams kunnen we de ontwikkeling van de jeugd wat bijsturen. Het gaat om kinderen structuur te bieden en we hebben veel aandacht voor respect van de jongens voor elkaar voor de leiding en voor anderen ", vertelt de leider van het Braakhuizen United team Satnley Verbeek. Ook Mark van den Boomen van de LEVgroep uit Geldrop-Mierlo wijst op het pedagogische aspect van de begeleiding van de voetballers. "Voor de selectie van de kinderen hebben we gesprekken met de ouders. De school selecteert. We hebben korte lijnen met de school. We informeren over de schoolprestatie van de jeugd. Ook willen we horen of ze zich positief gedragen op school."

Respect en waardering
"De regels zijn streng hoor", vertelt Emre. "Of als je veters los hangen, moet je een rondje rennen", vult zijn teamgenoot Yigil Bilici aan. "Als iemand te laat komt, moeten wij een opdracht bedenken. "De regels gaan ook over respect voor elkaar hebben." Een echte uitslag van het toernooi is er niet. "Daar zetten we niet zo op in. Het gaat ons bij zo'n toernooi om respect en voor waardering van de voetballers onderling", sluit Mark af.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>