Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 998f0e
Foto: Ingezonden
Verenigingen

SV Braakhuizen pakt op valreep overwinning

Geldrop – SV Braakhuizen en RPC speelden een belabberde wedstrijd waarin beiden zeer slordig waren, heel veel balverlies leden en nauwelijks tot fatsoenlijke combinaties kwamen. SV Braakhuizen mocht niet mopperen toen invaller Brian Driessen zijn goede invalbeurt bekroonde met de winnende treffer.

Een minuut stilte

De wedstrijd werd begonnen met een minuut stilte, vanwege het overlijden van René Vermeltfoort. Een groot clubman die enorm gemist gaat worden, uiteraard gaan de gedachten uit naar de familie en wensen hen heel veel sterkte met dit grote verlies.

Voorsprong
Na het beginsignaal van scheidsrechter Baars greep RPC het initiatief zonder echter gevaarlijk te worden. Het duurde even voordat SV Braakhuizen gevaarlijk werd, toen dat gebeurde kwamen de roodzwarten direct op voorsprong. Een goedlopende aanval via Remco van Wetten en Thijs Scheenloop werd door aanvoerder Mike de Meij keurig met het hoofd afgerond hetgeen de 1-0 voorsprong betekende voor de thuisploeg.

Wie gedacht had dat dit SV Braakhuizen het nodige zelfvertrouwen zou geven kwam bedrogen uit. De ploeg bleef volharden in weinig samenhangend spel, leed veel balverlies en kwam maar mondjesmaat tot een fatsoenlijke combinatie, omdat ook RPC in de malaise deelde was de wedstrijd het aanzien nauwelijks waard. Toch kwam RPC in de 38e minuut op gelijke hoogte door Alex van Hout die de 1-1 binnenkopte, tevens de ruststand.

Tweede helft
Beide ploegen gingen op dezelfde voet door als in de eerste helft, weinig hoogstaand voetbal, veel slordigheden, kortom een rommelige wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg RPC iets meer grip op de wedstrijd en was met name via Rik Strijbosch een aantal malen dreigend. SV Braakhuizen kon hier maar weinig tegenover stellen en menig SV Braakhuizen supporter had allang voor het gelijkspel getekend. In blessuretijd echter kende scheidsrechter Baars Braakhuizen een vrije trap toe na een overtreding op Anthony de Haan. De Haan ging zelf achter de bal staan, gaf de bal voor, die slecht verwerkt werd door de RPC defensie, waardoor aanvoerder Mike de Meij de bal opnieuw kon inbrengen en deze uiteindelijk door Brian Driessen werd binnengeschoten, waardoor SV Braakhuizen enigszins geflatteerd de overwinning pakte, eindstand 2-1.

Opstelling Braakhuizen
Wesley Jeoffrey, Victor Akwunwa, Teun de Wit, Sami Hawedi, Thijs Scheenloop (Alexandre de Oliveira), Shentley Mathilda (Brian Driessen), Myron Jourdain, Mike de Meij, Remco van Wetten, Anthony de Haan en Youri van Tilburg

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>