Logo mooigeldropmierlo.nl
Peter Wijlaars  | Fotonummer: 65c934
Peter Wijlaars
Foto's Fotoseries

Nieuwjaarsconcert Geldropse blaaskapellen een groot succes

  Cultuur

Geldrop - Twee Geldropse blaaskapellen verzorgden het nieuwjaarsconcert op zondag 15 januari in verenigingsgebouw De Borgh; Zum Grünen Kranz en Seniorenblaaskapel Geldrop. Het was een gezellige middag met een gevarieerd programma dat geweldig goed werd uitgevoerd door de twee blaaskapellen.

Gezellig druk
Voor het concert begon was het al gezellig druk in De Borgh. De Borgh is dan ook een muzikaal nest als het om blaasmuziek gaat en blaaskapellen uit de hele omgeving voelen zich er thuis. Het Nieuwjaarsconcert was echter een Geldropse aangelegenheid. Zum Grünen Kranz en Seniorenblaaskapel Geldrop gaven allebei een spetterend optreden. Ruud van Didden presenteerde de middag en vertelde aardige anekdotes over de nummers die gespeeld werden. Hans Rooijakkers bediende de geluidsinstallatie en de vrijwilligers van De Borgh zorgden dat het publiek werd voorzien van een natje en een droogje.

Zum Grünen Kranz
Blaaskapel Zum Grünen Kranz trad als eerste op en bracht het publiek meteen in de stemming. Zum Grünen Kranz bestaat 18 jaar en de muzikanten zijn tussen de 30 en 70 jaar. Sinds november staat de kapel onder leiding van Tim Messerschmidt. Dit nieuwjaarsconcert was zijn eerste optreden met de kapel. De kapel, gekleed in kleurrijke traditionele kostuums, gaf een pittig en dynamisch concert onder zijn leiding. Het publiek deinde mee en klapte enthousiast na de nummers. "Het klikte eigenlijk meteen tussen de kapel en mij", zegt Tim. "Het is geweldig om te merken dat de kapel mijn gebaren en gezichtsuitdrukking volgt."

Seniorenblaaskapel Geldrop
Sjef Bakermans die het concert vervolgde met Seniorenblaaskapel Geldrop weet niet meer hoeveel concerten hij gegeven heeft in zijn leven. Hij dirigeert al ongeveer 65 jaar. Tijdens zijn militaire dienst is hij begonnen met het dirigeren van de militaire blaaskapel. Behalve dirigeren houdt hij zich sinds tien jaar ook bezig met arrangeren. De muziek die Seniorenblaaskapel Geldrop op zondag 15 januari speelde, is door Sjef gearrangeerd. Seniorenblaaskapel Geldrop heeft een heel ander repertoire dan Zum Grünen Kranz; evergreens, Strauss, hits van André Rieu, Brabantse volksmuziek en Nederlandstalige tophits passeerden de revue. Het publiek zong de herkenbare melodieën uitbundig mee.

Kom meespelen!
De blaaskapel Zum Grünen Kranz repeteert op woensdagavond in De Borgh en kan nog klein koperspelers gebruiken. "Liefde voor Bohmische muziek, is het belangrijkste om mee te komen doen", zegt Tim. Ook Seniorenblaaskapel Geldrop kan nog trompettisten en bugelspelers gebruiken. "Het zou leuk zijn als er zich een paar vrouwen aanmelden", zegt Sjef. "Nu bestaat de blaaskapel alleen uit heren."

Het concert gemist?
Op 19 februari geeft Seniorenblaaskapel Geldrop een carnavalsconcert in De Borgh: Speeltuinpad 3 te Geldrop. Aanvang 14: 30 uur.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>