Logo mooigeldropmierlo.nl
Fotograaf: Peter Wijlaars  | Fotonummer: f0bf24
Fotograaf: Peter Wijlaars
Foto's Fotoseries

Tinie Manders ondernemer van het jaar in Geldrop-Mierlo

  Human Interest

Geldrop - "Het ondernemersbloed hebben we eigenlijk van ons moeder. Zij bleef met negen kinderen achter, toen mijn vader overleed. Zij nam heel het werk over", vertelt Tinie Manders. Hij is vorige week gekozen tot ondernemer van het jaar in Geldrop-Mierlo. Tinie heeft op industrieterrein De Spaarpot een bedrijf met veertig vrachtwagens en 65 personeelsleden en een totale opslagcapaciteit van 25.000 m2 over vier bedrijfspanden.

Basis
"Ik ben heel enthousiast over de uitverkiezing. In het verleden was ik al eens genomineerd, maar nu ben ik eerste geworden en dat is toch wel het leukste. Natuurlijk is dat ook voor het werk van mijn vrouw Ellen. Ik zit ruim veertig jaar in het transport en dat betekent lange dagen werken. Dan is het belangrijk een goede thuisbasis te hebben." Toen Tinie het bedrijf in 1992 volledig overnam van zijn broers, groeide het uit tot vijftig vrachtwagens.

Verkiezing
Naast Tinie Manders waren Hans Raaijmakers van Uitvaartzorg Hans Raaijmakers en Jacques van Bragt van Jacques van Bragt Patisserie en Chocolaterie genomineerd voor de Ondernemer van het jaar van Geldrop-Mierlo. De genomineerden werden zowel door de jury als de aanwezige ondernemers tijdens de nieuwjaarsreceptie van Federatie Ondernemers Geldrop (FOG) en Geldrop-Mierlo Netwerk voor Ondernemers (GEMINI) gekozen.

Jury
Een deskundige en ervaren jury, bestaande uit Han Wagter (o.a. commissaris Crown van Gelder), Frans van den Berg (oud-accountant) en Herman Geertsema (voormalig directeur Geertsema Papier & Karton BV) heeft de genomineerde ondernemers, tijdens een bedrijfsbezoek, beoordeeld op basis van criteria zoals strategie, innovatie, personeelsbeleid en ondernemersvisie.

Presentatie
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst kregen de drie genomineerde bedrijven de gelegenheid zich te presenteren waarna de aanwezige ondernemers hun stem mochten uitbrengen. Met dat resultaat en de eerdere bevindingen van de jury ging de jury in beraad. Vervolgens werd de winnaar bekend gemaakt en kreeg Tinie de bijbehorende prijzen overhandigd.

Lees het hele verhaal woensdag 18 januari in de (digitale) De MooiGeldropMierloKrant.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>