Logo mooigeldropmierlo.nl
Lisa van Gerven tijdens haar boekpresentatie 'Samen sterk'  | Fotonummer: 92d60c
Lisa van Gerven tijdens haar boekpresentatie 'Samen sterk' (Foto: Petra van Gerven)
Algemeen

Mierlose Lisa van Gerven schrijft het boek 'Samen sterk'

  Human Interest

Mierlo - Lisa van Gerven uit Mierlo volgt de opleiding Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Om haar Minor te halen koos zij voor Creatief Schrijven. Behalve dat zij op 5 juli het certificaat behaalde, resulteerde het Minorproject ook in het boek 'Samen sterk'. Lisa, 19 jaar, is redactrice en columniste van DeMooiGeldropMierloKrant en heeft nu haar talent voor schrijven gebruikt om 'Samen sterk' te schrijven, een roman die is gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Redacteur: Olga Maria Berger

Van feit naar fictie
"In mijn boek komen heftige dingen aan bod, maar ik heb ze niet al te dramatisch opgeschreven", vertelt Lisa. "In 2014 kreeg mijn moeder borstkanker en dat was een klap. Om die te verwerken hield ik een dagboek bij." Gedeeltes van dat dagboek heeft Lisa opgenomen in haar boek. "Het hoofdpersonage in mijn boek reageert anders dan ik, wat dat betreft is het boek fictie, maar die fictie berust op autobiografische feiten. 'Samen sterk' was het motto van ons gezin tijdens de zware tijd dat mijn moeder ziek was en dat motto heb ik als titel en leiddraad genomen." Het is een verhaal geworden waar verwerking en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Lisa heeft het boek in een half jaar geschreven. "Dat is de tijd die we voor het project kregen." Toch telt 'Samen sterk' maar liefst 132 pagina's. "Het moeilijkste was de tweede versie", vertelt ze. "Uit de eerste moest veel geschrapt en ik heb een heel nieuw hoofdstuk moeten schrijven." Lisa heeft tijdens het schrijfproces gedeeltes van haar verhaal voorgelezen aan medecursisten en die hebben aangegeven hoe ze haar verhaal nog sterker kon maken.

Toekomstplannen
Lisa wil na haar opleiding verder gaan in de consumentenjournalistiek. "Ik heb bij het televisieprogramma Radar tijdens een meeloopdag van alles mogen doen. Het is geweldig om iets uit te zoeken dat niet helemaal klopt en het naar buiten te brengen." Behalve dat Lisa voor de televisie wil werken, is ze zeker van plan om door te gaan met schrijven.

Zelf uitgegeven
Lisa heeft het boek zelf uitgegeven. "Mike Luiken, een goede vriend van me, en ik hebben samen het ontwerp voor de omslag gemaakt en Mike heeft het omslagbeeld gemaakt." Het boek heeft een oplage van 100 exemplaren en is gedrukt bij Laume Media Partners. Het is geschikt voor lezers vanaf 18 jaar. Samenvatting boek: Geraldine en Sander, twee jongvolwassenen met een andere kijk op de wereld. Waar Sander een onbezorgd leven leidt en het lang leve de lol is, staat bij Geraldine in één klap alles op z'n kop. Na jaren begint Geraldine haar leven weer op de rails te krijgen. Maar als ze denkt dat ze alles achter de rug heeft, gebeurt er een ongeluk met dodelijke afloop. Hierdoor komen de hoofdpersonen op elkaars pad, maar zorgt dit ongeluk ook voor een ommekeer in hun leven?

Het boek 'Samen sterk' is te koop bij Bruna Mierlo en via de site Laumemedia.nl te bestellen. Lisa verkoopt de boeken ook zelf en is van plan om binnenkort een presentatie van het boek te houden. ISBN: 978-90-828916-0-7

Verloten
DeMooiGeldropMierloKrant mag namens Lisa een boek verloten. Wil jij het boek Samen sterk graag winnen, stuur dan een email met vermelding van 'boek Samen sterk' naar redactie@mooigeldropmierlo.nl of geef je reactie af op ons kantoor aan de Margrietstraat 72 in Mierlo. In verband met de vakantie wordt de winnaar persoonlijk op de hoogte gebracht en wordt het boek door Lisa, na afspraak, overhandigd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>