Logo mooigeldropmierlo.nl
Alicia van Straten in aktie  | Fotonummer: 1fa05b
Alicia van Straten in aktie
Verenigingen

Alicia van Straten opkomend talent powerliften

  Sport

Geldrop - De 14-jarige Alicia van Straten is ruim 6 maanden geleden begonnen met powerliften en heeft nu al Nederlandse records op haar naam staan. Minimaal eenmaal per week is Alicia in de sportschool te vinden, waar ze hard aan het trainen is. Eind september heeft Alicia meegedaan aan haar eerste officiële powerliftwedstrijd in Nijmegen.

Drie onderdelen
Deze wedstrijd bestaat uit de onderdelen: kniebuigen, bankdrukken en deadliften. Na haar beginnerswedstrijd, die ze met goed gevolg had afgesloten, wilde Alicia meer laten zien. In de klasse -47 kilogram werd Alicia, subjunior, ingedeeld bij twee 'masters'; oudere tegenstanders (30 jaar) met veel meer ervaring. Dit weerhield Alicia er niet van om de uitdaging aan te gaan en te laten zien dat zij niet onderschat moet worden. Bij het kniebuigen begon Alicia met 40 kilogram, daarna 45 kilogram om vervolgens te eindigen met 50 kilogram, wat het eerste Nederlands record opleverde.

Nederlands records
In het tweede onderdeel, het bankdrukken, werd begonnen met 32,5 kilogram en daarna 35 kilogram. Helaas lukte het net niet om de 37,5 kilogram op te drukken. Bij het deadliften begon Alicia met 75 kilogram. Het Nederlands record stond, tot deze wedstrijd op 62,5 kilogram. Het record was in ieder geval verbroken. Alicia kon nog beter en verbeterde haar eigen record met 85 kilogram. Het totaal kwam hiermee op 170 kilogram. Het totaal aantal kilo's is het persoonlijk record voor Alicia en tevens een Nederlands record.

Toekomst
Op dit moment is Alicia slechts 10 kilo verwijderd van een EK-kwalificatie. Alicia moet bij de Nederlandse kampioenschappen (april 2017) 10 kilo meer liften. Onder leiding van master powerlifter Wim Bevers hoopt Alicia op tijd klaar te zijn voor deze Nederlandse kampioenschappen.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>