Logo mooigeldropmierlo.nl
Sport

Voetbalfeest in Geldrop

  Sport

Geldrop - Als je tijdens het invullen van een kruiswoordraadsel aankomt bij de omschrijving 'wedstrijd tussen buren' dan is er eigenlijk maar één woord voor: 'derby'. In het Spaans wordt het 'el classico' genoemd, in de randstad 'de klassieker', maar bij ons in Geldrop is het gewoon 'Braakhuizen tegen Geldrop'. Iets te veel woorden voor een kruiswoordraadsel maar in Geldrop weet iedereen waar men het over heeft.

Kwaliteit
Weken geleden, toen de KNVB bekend maakte dat SV Braakhuizen tegen VV Geldrop moest spelen voor de KNVB-beker, kwamen de tongen weer los in Geldrop. Op straat, in de kroegen, zou SV Braakhuizen een stunt uit 2014, toen het Geldrop versloeg, kunnen herhalen? De meeste mensen gokten op Geldrop; dat team had zich immers in de zomer kwalitatief behoorlijk versterkt, maar ja, zo'n derby haalt bij de spelers van SV Braakhuizen, liefkozend ook 'Braga United' genoemd, altijd wel weer wat extra's naar boven.

De aanloop
En zo werd het, na enkele weken van bespiegelingen, weddenschappen en ferme uitspraken, zaterdag 22 oktober. De entourage was er naar; prima weer, 'Braga kids', hummeltjes van een jaar of 5, 6 die voorwedstrijdjes speelden, een 'game-DJ buiten' een maffe DJ binnen en een band met Braziliaanse trommelaars….. en oh ja, welgeteld 1.021 toeschouwers (de mensen in de kantine niet meegeteld).

Tijdens de wedstrijd was het verschil (Geldrop uitkomend in de 1e klasse en Braga in de 3e klasse KNVB) niet echt waar te nemen. Geldrop kwam in het begin iets beter uit de startblokken doch Braakhuizen wist met een gezonde portie werklust aardig het tempo van Geldrop bij te sloffen.
Het werd gelukkig geen saaie 0-0 want de 'game DJ' kon liefst 4 keren (hij speelde na elke doelpunt een deuntje) zijn apparatuur open draaien. Na 90 minuten stond er een terechte 2-2- op het scorebord. Dat betekende meteen strafschoppen…. In een dergelijke loterij moet het kwartje goed vallen en dit keer was SV Braakhuizen de gelukkigste.

Braga doelman Youri v Tilburg stopte de pingels van Phillipart en van Desriac van VV Geldrop waarna Sammy Dirkx van Braga de beslissende strafschop verzilverde. Dat laatste betekende meteen het startschot van een daverend feest bij SV Braakhuizen. Nou had die vereniging toch wat te vieren (de accommodatie is onlangs behoorlijk vernieuwd); zo'n sportief succes is dan toch de slagroom op de taart.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>