Logo mooigeldropmierlo.nl
Blijdschap bij SV Braakhuizen  | Fotonummer: 78fce9
Blijdschap bij SV Braakhuizen (Foto: Arjan de Man)
Verenigingen

Braakhuizen dwingt promotie af naar 2e klasse

  Sport

Best/Geldrop - Braakhuizen kan terugkijken op een prima seizoen, het team moest in de reguliere competitie alleen Reusel Sport en kampioen Hilvaria voor laten gaan en eindigde op een keurige derde plek. Dit hield in dat SV Braakhuizen de eerste periode overnam en dus mocht gaan proberen via de nacompetitie promotie af te dwingen naar de tweede klasse. Het werd een gedenkwaardige nacompetitie waarin Braakhuizen aantoonde over een veerkrachtige ploeg te beschikken en als team indruk maakte.

De eerste wedstrijd op zondag 17 juni op sportpark De Kiviet tegen VV Bladella ging het niet zoals gewenst. VV Bladella zegevierde met 0-2. Braakhuizen moest op woensdag 20 juni in Best tegen SVSSS uit Udenhout spelen om via de allerlaatste mogelijkheid alsnog promotie af te dwingen.

De roodzwarten konden in deze wedstrijd om uiteenlopende redenen geen beroep doen op Ralf van Beek, Anthony de Haan, Romano ter Linden, Robbie van Hoof en Remon Bruinen. Braakhuizen kende een slechte start. Het lukte de ploeg niet om de wedstrijd naar haar hand te zetten. Braakhuizen moest lijdzaam toezien hoe SVSSS de beste kansen kreeg.

Toch kwam Braakhuizen kort voor rust op voorsprong via Olivier Engelen die een goede actie koeltjes afsloot met een doelpunt. Na rust werd het nog afzien voor de Braakhuizen aanhang. De roodzwarten kwamen maar niet aan voetballen toe en omdat SVSSS niet haar beste wedstrijd speelde en diverse kansen onbenut liet, was het spannend tot het einde.

Trainer Jeroen van der Schoot bracht een aantal wissels binnen de lijnen. Hij liet jeugdspelers Remco van Wetten en Ryan Maas invallen. Deze twee spelers loodsten SV Braakhuizen uiteindelijk in veilige haven. In de 77e minuut passeerde Remco van Wetten op stijlvolle manier zijn directe tegenstander, behield het overzicht door een perfecte voorzet op Ryan Maas te geven die koelbloedig de 0-2 liet aantekenen.

SVSSS gaf zich nog niet gewonnen, zelfs niet toen het met tien man verder moest wegens een direct rode kaart. De ploeg uit Udenhout bleef aandringen en wist vlak voor het einde de aansluitingstreffer te maken en dus waren de laatste minuten spannend. De goed leidende scheidsrechter floot uiteindelijk na een fikse blessuretijd af en was de promotie voor Braakhuizen een feit.

Braakhuizen volgend seizoen opnieuw 2e klasser een fantastische prestatie van trainer Jeroen van der Schoot, zijn technische staf spelers en supporters, een prettig detail voor eenieder die Braakhuizen een warm hart toedraagt, de jeugdspelers van Braakhuizen rammelen nadrukkelijk aan de poort.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>